; APK keuring Zandvoort
 

apk

Garage-Zandvoort-APK

APK keuring Zandvoort

Een APK is voor iedere automobilist toch wel een spannend moment. Soms kunnen onderdelen aan uw auto totaal onverwachts versleten of defect zijn. Autobedrijf Karimo brengt u onmiddellijk op de hoogte van eventuele defecten. Na uw akkoord, repareert Autobedrijf Karimo uw auto zoals afgesproken.

Een APK keuring bij ons is all in en zonder verassingen. Laat u de grote beurt samenvallen met de APK? Dan is de keuring volledig gratis! Onze APK keurmeester controleert:

  1. Verkeersveiligheid: remmen, banden, stuurinrichting, wielophaing, verlichting, carosserie en schokdempers.
  2. Milieu: uitlaatgassen.
  3. Algemeen: kentekenbewijs deel I, chassinummer en de gebruikte brandstof.

Wanneer APK?

U kunt hier bekijken wanneer uw auto wederom APK gekeurd moet worden.

APK jaarlijkse auto onderhoud keuring

De APK is een in Europa wettelijke verplichte, jaarlijkse, keuring voor personenauto’s of bedrijfsauto’s die – beladen – niet zwaarder zijn dan 3.500 kg. De datum van eerste keuring is af te leiden van het kentekenbewijs deel I. U kunt de auto vanaf twee maanden voor de keuringsdatum laten keuren. Als de auto niet, of niet tijdig is gekeurd, kunt u een bekeuring krijgen (het wel of niet gekeurd zijn van de auto wordt altijd gecontroleerd als u een verkeersovertreding begaat waarbij u een proces verbaal krijgt en/of als u betrokken bent bij een verkeersongeval, ook voert de RDW steekproefgewijs registercontroles uit). In Nederland staat de keuringsplicht beschreven in de Wegenverkeerswet 1994 en daarvan afgeleide regelingen.

Wanneer een APK?

Middels deze link kunt u bekijken voor welke datum uw auto uiterlijk de Algemeen Periodieke Keuring (APK) moet hebben ondergaan. De vervaldatum is de datum voor welke u uw auto algemeen periodiek moet hebben laten keuren, doet u dat niet dan bent u in overtreding en kunt u een bekeuring krijgen. U kunt de APK-vervaldatum online raadplegen door het kenteken in te voeren en op ‘zoeken’ te klikken. Indien u een APK-vervaldatum teruggemeld krijgt, is dat de meest actuele APKvervaldatum die de RDW geregistreerd heeft. Deze datum kan in het verleden liggen. Dat betekend dat u te laat bent of dat de gegevens nog niet zijn bijgewerkt. De gegevens worden dagelijks vernieuwd. Houdt u er dus rekening mee dat de getoonde informatie minimaal één dag oud is. Indien u geen APK-vervaldatum teruggemeld krijgt dan is er op dit moment geen APK- vervaldatum bekend. Ook hiervoor geldt dat deze informatie minimaal één dag oud is. U kunt uw voertuig binnen twee maanden voor de APK-vervaldatum laten keuren. De oude vervaldatum wordt dan voor één jaar verlengd. Als u het voertuig meer dan twee maanden voor de APK-vervaldatum laat keuren, krijgt uw voertuig een nieuwe APK-vervaldatum. De vervaldatum van de APK-keuring kunt u vinden via de applicatie Voertuiggegevens online raadplegen via de website van RDW.

Call Now Button