; APK keuring Zandvoort
 

Zandvoort: APK keuring en het belang voor uw auto

Garage-Zandvoort-APK

Als je de eigenaar bent van een voertuig in Nederland, ben je vast al bekend met de term APK. De APK, oftewel de Algemene Periodieke Keuring, is een essentieel onderdeel van de autoverzorging. Met name in Zandvoort, een plaats bekend om zijn racecircuit en autoliefhebbers, is een tijdige en grondige APK-keuring van groot belang.

Waarom is een APK keuring noodzakelijk?

Voor de meeste mensen staat de APK gelijk aan de gezondheidscheck van een auto. Het doel van deze keuring is om ervoor te zorgen dat voertuigen veilig op de weg kunnen rijden zonder een gevaar te vormen voor andere weggebruikers en het milieu. Door regelmatig je auto te laten controleren, kun je niet alleen boetes voorkomen, maar ook grotere reparaties in de toekomst.

APK: Waarom en waarvoor?

De APK is in het leven geroepen om de verkeersveiligheid te verbeteren en het milieu te beschermen. Tijdens de keuring worden diverse onderdelen van je auto gecontroleerd. Dit omvat zaken zoals de remmen, verlichting, banden en uitstoot van uitlaatgassen. Daarnaast wordt er ook gekeken naar het kentekenbewijs en de algemene staat van de auto. Dit alles wordt gedaan om ervoor te zorgen dat jouw auto veilig en milieuvriendelijk op de weg kan rijden.

Kies voor kwaliteit in Zandvoort

Zandvoort, bekend om zijn prachtige stranden en het racecircuit, kent ook diverse erkende autobedrijven die de APK keuring voor je kunnen uitvoeren. Door te kiezen voor een lokaal bedrijf in Zandvoort ben je verzekerd van kwaliteit en kun je rekenen op persoonlijke service. Bovendien is het zo dat wanneer je kiest voor een grote beurt in combinatie met een APK keuring, veel bedrijven in Zandvoort de keuring kosteloos uitvoeren.

Op tijd keuren voorkomt boetes

Hoewel we het belang van een APK keuring benadrukken vanuit het oogpunt van veiligheid en milieu, is er nog een reden om je auto op tijd te laten keuren: boetes. De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) voert regelmatig controles uit en een auto die niet tijdig is gekeurd, kan een flinke boete opleveren. Daarbij komt dat een niet gekeurde auto ook niet verzekerd is, wat bij een ongeval voor grote problemen kan zorgen. U kunt hier bekijken wanneer uw auto wederom APK gekeurd moet worden.

De APK is een in Europa wettelijke verplichte, jaarlijkse, keuring voor personenauto’s of bedrijfsauto’s die – beladen – niet zwaarder zijn dan 3.500 kg. De datum van eerste keuring is af te leiden van het kentekenbewijs deel I. U kunt de auto vanaf twee maanden voor de keuringsdatum laten keuren. Als de auto niet, of niet tijdig is gekeurd, kunt u een bekeuring krijgen (het wel of niet gekeurd zijn van de auto wordt altijd gecontroleerd als u een verkeersovertreding begaat waarbij u een proces verbaal krijgt en/of als u betrokken bent bij een verkeersongeval, ook voert de RDW steekproefgewijs registercontroles uit). In Nederland staat de keuringsplicht beschreven in de Wegenverkeerswet 1994 en daarvan afgeleide regelingen.

APK keuring Zandvoort

Een APK is voor iedere automobilist toch wel een spannend moment. Soms kunnen onderdelen aan uw auto totaal onverwachts versleten of defect zijn. Autobedrijf Karimo brengt u onmiddellijk op de hoogte van eventuele defecten. Na uw akkoord, repareert Autobedrijf Karimo uw auto zoals afgesproken.

Een APK keuring bij ons is all in en zonder verassingen. Laat u de grote beurt samenvallen met de APK? Dan is de keuring volledig gratis! Onze APK keurmeester controleert:

  1. Verkeersveiligheid: remmen, banden, stuurinrichting, wielophaing, verlichting, carosserie en schokdempers.
  2. Milieu: uitlaatgassen.
  3. Algemeen: kentekenbewijs deel I, chassinummer en de gebruikte brandstof.

Klik hier voor meer informatie of het maken van een afspraak

Call Now Button